Som Karpe Diem har Magdi Ytreeide Abdelmaguid (f. 1984) og Chirag Rashmikant Patel (f.1984) , tross relativt ung alder, allerede skrevet seg inn i norsk musikkhistorie. Siden de debuterte med EP-en Glasskår i 2004 har karrierekurven vært stupbratt.

Deres første album Rett fra hjertet (2006) inneholdt monsterhiten ”Piano” og plasserte dem for alvor på det norske musikkartet. Oppfølgeren Fire Vegger (2008) ble en eneste lang hitparade med låter som ”Under overflaten,” ”Vestkantsvartinga” og  ”Stjerner”. Med Aldri solgt en løgn (2010) fulgte de nok en gang opp suksessen med topplasseringer og gode kritikker. De har sanket priser og opparbeidet seg en trofast fanskare landet over – en skare som vokser seg større for hver singel, hvert album og hver konsert.

 

De to har dessuten markert seg som enestående tekstforfattere. Med en treffsikker blanding av humor og alvor tar de for seg alt fra egen oppvekst til samfunnsforhold, og har blitt tydelige stemmer i den norske offentligheten. I 2010 ble Karpe Diem kåret til Årets Spellemann som første hiphop-artist noensinne.

Det siste i rekka av album, Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden, gjorde eventyrlig suksess da det kom ut i 2012. Det ble belønnet med Spellemannspris i kategorien ”Årets Pop,” og ble av VG kåret til årets beste album. Med en utsolgt norgesturné, opptreden på Nobelkonserten og en maktdemonstrasjon av en konsert i et fullsatt Oslo Spektrum befestet de, sammen med sin faste DJ En som heter Marius (Marius Thingvald) og bandet Something Sally, for alvor sin posisjon som landets beste liveband.

Heisann Montebello

I november 2015 lanserte Karpe Diem sitt nye musikalske prosjekt Heisann Montebello, med et svært vellykket trippelslipp.

Låtene ”Au pair”, ”Hvite menn som pusher 50”, ”Lett å være rebell i kjellerleiligheten din” og de tre eksepsjonelle musikkvideoene som fulgte dem, satte umiddelbart en slagkraftig standard. Alle låtene nådde topp 10 i Spotify på rekordfart, to av dem ble A-listet av NRKP3 og de ble belønnet med hele tre spellemannominasjoner. De vant i kategorien Årets musikkvideo for ”Hvite menn som pusher 50”, regissert av Marie Kristiansen.

Chirag og Magdi har fortsatt å begeistre, utfordre og engasjere med nytt materiale gjennom hele 2016.  Fjerde låt ut, ”Hus/hotell/slott brenner”, kom i februar. Samme måned la de ut på en utsolgt klubbturné, som ble avsluttet med tre fulle hus på Sentrum Scene i Oslo 8. og 9. april. I april kom i tillegg den femte i rekken av Montebello-låter, ”Attitudeproblem” – før «Den islamske elefanten» fulgte i juni.

”Gunerius”, Heisann Montebello-prosjektets syvende og siste låt/video, ble sluppet i slutten av august. Samtidig kunngjorde bandet at de kommer til å sette opp hele tre konserter i Oslo Spektrum i april 2017. Alle billettene ble revet vekk i rekordfart.