Klovner i kamp består av Alis, Fingern og Dansken. Også kjent som Aslak, Thomas og Esben.

Bandet ble stiftet i 1994 og lagt på is i 2006. På den tiden rakk de å gi ut to EP-er og fire album. I 2001 mottok de Spellemannprisen i kategorien årets Hip-Hop for albumet Bjølsen Hospital, og i 2002 hentet de hjem Edvard-prisen i kategorien tekst til musikk for låtene Nattens sønner og Sånn ruller vi.

Etter avskjedskonserten på Rockefeller i 2006, opptrådte bandet også en gang under Roskildefestivalen i 2009, før de kom sammen igjen i 2013 på Rockefeller i Oslo.

5400 billetter ble revet vekk i rekordfart. Det som bare skulle være en hyggelig kveld for gamle fans endte med å bli en eksklusiv turnet© med titusenvis av solgte billetter, stormende jubel og fulle hus over hele landet. Klovnenes meningsfulle, drøye, men alltid gode tekster, fengende beats og unike sceneshow har vist seg å takle tidens tann, og stadig nye generasjoner omfavner musikken deres.

På vårparten 2016 kom de endelig tilbake igjen, denne gangen med kjærlighetstrilogien. Tre låter og tre videoer, regissert av henholdsvis Niels Windfeldt, Eivind Landsvik og Marie Kristiansen.