Tinie Tempah har spilt på hver eneste store festival som finnes, deriblant Coachella og Glasonbury, og han har varmet opp for Jay-Z , Usher og Rihanna. Den siste turnéen i England avsluttet han med et brak i hjembyen i Londons O2 Arena.
Tinie stormet oppover hitlistene i 2016 med ‹‹Girls Like›› med Zara Larsson. Etter ‹‹Girls Like›› fulgte ‹‹Mamacita››, som er en eksplosjon av latinske rytmer og svingene salsa-grooves.

Lørdag 8. juli spiller han på Stavernfestivalen!

I januar 2017 kom albunet ‹‹YOUTH››. Albumet er spekket med hits som ‹‹Girls Like››, ‹‹Mamacita››, ‹‹Turn the Music Louder›› og ‹‹Not Letting Go››.

‹‹Jeg hadde lyst til å gi et lite nikk til alle musikksjangrene som jeg hørte på da jeg vokste opp og som fikk meg til å ville bli en rapper››, forklarer Tinie. ‹‹En ting som er bra med å komme fra London, er at man blir eksponert for så mye forskjellig. Jeg hadde lyst til å lage et album med en nostalgisk følelse, med elementer fra britiske storheter i forskjellige sjangere, enten det var fra garage, grime, hip-hop eller R&B.››

Da debutsingelen ‹‹Pass Out›› seilte opp som #1 på listene, ble Tinie Tempah verdenskjent. På debutalbumet ‹‹Disc-Overy››, som også gikk rett opp som #1, fulgte flere store crossover hits, slik som ‹‹Written in the Stars››, ‹‹Frisky››, Miami 2 Ibiza››, ‹‹Invincible›› og ‹‹Wonderwoman››. Priser mottok han deretter i fleng, blant annet for Best Breakthrough Act og Best Single på BRITs, Best Newcomer på MOBO og en Ivor Novello for Best Contemporary Song – og til sammen satte disse to streker under det faktum at han er en av de viktigste artistene i sin generasjon.

På andrealbumet, ‹‹Demonstration››, som kom ut i 2013, bestemte Tinie seg for å vende tilbake til røttene sine. Han spilte inn hele albumet i Greenwich-studioet som han også hadde laget hits som ‹‹Wifey›› og ‹‹Tears››. Perfeksjon var det eneste alternativet, så han re-produserte, re-mixet og la på ny vokal mangfoldige ganger inntil han var 100% sikker på at de hadde blitt perfekte. Han engasjerte Manny Marroquin, som hadde jobbet som tekniker for blant annet Tupac, Kanye og Usher, og han hadde også samarbeidet med Dizzee Rascal, Tom Rowland fra The Chemical Brothers, Naughty Boy, Emeli Sandé, Paloma Faith, Laura Mvula, 2 Chainz og John Martin.

Etter utgivelsen av ‹‹Demonstration›› lå Tinie nok en gang på toppen av listene med crossover-singler som ‹‹Trampoline›› og ‹‹Children of the Sun››.

Som en fremtredende person innen britisk moteindustri ble Tinie kåret til Best Dressed Man av GQ´s Men of the Year Awards i 2012, og i 2013 ble han valgt til ambassadør for London Menswear Collection.