Gled dere, hiphop-hjerter!

Etter Drake er Lanez den neste store musikkeksporten fra Toronto.
Tory Lanez er en sentral figur innen hip-hop og R&B, som år etter år har vært med på høyprofilerte prosjekter. Han har også samarbeidet med norske Cashmere Cat, som produserte hiten ‹‹LUV››.

Tory Lanez, med det velklingende fødenavnet Daystar Peterson, kommer fra Canada og kjører stil innen sjangeren hip hop. Mix-teipene ‹‹Lost Cause›› (2014) og singlene ‹‹Say It›› og ‹‹Luv››, endte på henholdsvis 23. og 19. plass på Billboard Hot 100. I 2015 signerte han med Mad Love Records og Interscope Records, og studiodebutalbumet, ‹‹I Told You››, utga han i august 2016.

24-åringens barne- og ungdomstid var alt annet enn lett. Kort tid etter at familien flyttet til Florida døde moren hans, og på grunn av farens arbeid ble det til at de to måtte flytte ofte rundt i USA. Etter hvert slo de seg ned i Georgia, Atlanta, der faren giftet seg på nytt. I 2006 ble han sendt hjemmefra for å bo med en eldre bror i New York, angivelig fordi faren syntes han ble for vanskelig å håndtere. Broren ville ikke ha ham boende og sendte ham videre til Daystars bestemor i Toronto. Men bestemoren ville heller ikke ha ham hos seg (slå den!), og i en alder av 15 år hadde han ikke noe annet valg enn å måtte stå på egne ben… Snufs!

I tre år bodde han ‹‹downtown›› sammen med typer av ymse kvaliteter. ‹‹Det var de tre årene som gjorde meg til en mann. Alle tenkte på seg selv og melte bare sin egen kake. Det var ingen som kunne stille opp for meg, ikke mamma, ikke pappa og ikke bestemor. Det har gjort meg til den jeg er i dag.››
I tiende klasse droppet han ut av skolen og begynte å rappe på utendørskonserter. Etter hvert fant han ut at han likte å synge, men han har aldri fått noen formell undervisning i sang.
I 2009 ga han ut sin første mixtape, og fra da til nå har han utgitt en drøss flere – 15 til sammen.