Spørsmål og svar

Går Stavernfestivalen 2021 som planlagt? Når bestemmer man om det blir festival til sommeren eller ikke?

Vi jobber for at Stavernfestivalen 2021 vil gå som planlagt til sommeren. Det skjer mye positivt i bekjempelsen av Covid-19-pandemien og det gir oss god grunn til å tro at vi snart kan møtes igjen – til årets beste fest på Larvik Golf Arena!

Likevel er det ikke til å stikke under stol at vi får mange spørsmål av ulik art for tiden. Her svarer vi derfor på noen av de mest vanlige;

Går Stavernfestivalen 2021 som planlagt?

Vi jobber for at Stavernfestivalen skal gå som planlagt 8. - 10. juli 2021. Dette er vårt hovedscenario for sommeren og noe vi jobber og planlegger konkret mot. Dersom Stavernfestivalen 2021 mot formodning blir avlyst med bakgrunn i den pågående covid-19-pandemien, vil Stavernfestivalen gi samtlige billettkjøpere 2 valg: full refusjon eller overføring av billett(er) til den neste Stavernfestivalen i rekken.

Hvorfor er sjansene gode for at Stavernfestivalen 2021 kan gå som planlagt?

Den planlagte fremdriften i Covid-19-vaksineprogrammet tilsier at risikogruppene vil være vaksinerte før sommeren 2021. Dette er kjempegode nyheter for Norge som nasjon og kultur-Norge!

I tillegg har forskningsmiljøer og ulike arrangører i flere land gått sammen for å skaffe seg kunnskap og finne gode løsninger på hvordan man kan arrangere konserter, festivaler og andre kulturbegivenheter uten at det går på bekostning av smittevern.

Det gir oss i Stavernfestivalen et svært realistisk håp om å arrangere festival i juli. Vi registrerer også signalene fra sentralt politisk og helsefaglig hold, der man mener en relativt normal 2021-sommer kan være innen rekkevidde.

Når bestemmer man om det blir festival til sommeren eller ikke?

Dette er en avgjørelse som tas av sentrale myndigheter og vil avhenge av utviklingen i Covid-19-pandemien og vaksineprogrammet.

I en pandemi-situasjon forholder Stavernfestivalen som arrangør seg utelukkende til pålegg/råd/anbefalinger fra ansvarlige myndigheter. Stavernfestivalen vil aldri bli arrangert i konflikt med de til enhver tids gjeldende helsefaglige retningslinjer.

Dersom Stavernfestivalen går som planlagt til sommeren, vil publikum merke at festivalen blir annerledes på grunn av smitteverntiltak?

Etter all sannsynlighet, ja. Dette fordi vaksineprogrammet i Norge går gjennom hele 2021, og man derfor vil stå i en situasjon hvor mange av festivalens gjester ikke vil være vaksinerte i sommer.

Hvilke smitteverntiltak vil det være snakk om å gjennomføre?

Det er vanskelig å gi sikre svar på dette per nå, men Stavernfestivalens ønske er at arenaen skal være en sikker sone hvor man unngår tiltak som for eksempel 1 meters avstand. Vi vil at publikum skal få en mest mulig normal opplevelse på arena, som ikke blir begrenset av omfattende smitteverntiltak. Men for at arenaen skal være en sikker sone, stilles det store krav til testing både før og kanskje også under festival.

I tett samarbeid med ulike aktører i kulturbransjen, helsefaglig ekspertise og vakt- og sikringsressurser, søker Stavernfestivalen å finne gode løsninger på dette. Målet vårt er at festivalen kan avholdes i sommer uten at det går på bekostning av helsen til alle involverte, samtidig som Stavernfestivalen bevarer sin sjarm og egenart.

Hvilke rettigheter har jeg som billettkjøper dersom Stavernfestivalen 2021 skulle bli avlyst på grunn av Covid-19-pandemien?

Dersom Stavernfestivalen 2021 blir avlyst med bakgrunn i den pågående Covid-19-pandemien, vil Stavernfestivalen gi samtlige billettkjøpere 2 valg: full refusjon eller overføring av billett(er) til den neste Stavernfestivalen i rekken.

Hvilke artister vil lineupen til Stavernfestivalen 2021 bestå av?

Det jobbes med å lande flere konkrete artister og vi forventer å kunne offentliggjøre noen av dem i løpet av relativt kort tid. Det er sannsynlig at noen av artistene fra 2020-lineupen vil bli overført til 2021.

Når blir camp-pass lagt ut for salg?

Camp-billetter legges ut for salg i løpet av første halvdel av januar. De vil inngå som en del av et jubileumstilbud, hvor man kan kjøpe festivalpass, Premium-pass og camp-pass til en gunstig pris.

Vil det være mulig å kjøpe billetter til rabattert pris fram mot sommeren?

I løpet av første halvdel av januar lanserer vi et jubileumstilbud i anledning Stavernfestivalens 20-årsjubileum i 2021. Her er det mulig å kjøpe festivalpass, camp-pass og Premium-pass til gunstige priser. Prisene på de ulike produktene vil for øvrig øke i takt med at det nærmer seg festival.

NB! For å kjøpe billetter til tilbudspris må man være medlem av Stavern+ (gratis medlemskap). Du melder deg inn her!

 

Sist oppdatert: 13. januar 2021 kl. 12:00